maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

De ambitie en passie spat er weer af.

Voltena Dames 1 speelt volgend seizoen Superdivisie

7 februari 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - In het seizoen 2024/2025 komt het eerste damesteam van Voltena uit in de gloednieuwe “Superdivisie”. Een nieuwe landelijke competitie die het hoogste amateurniveau van het volleybal zal worden. Roy Kroon is de nieuwe trainer/coach die het team onder zijn hoede heeft. 
Hij is bijzonder gemotiveerd en gaat vol passie aan de slag om binnen Voltena 'weer een ambitieuze en gezonde volleybal cultuur te creëren'. 

Het talentvolle Voltena weet zich gesteund door trouwe sponsoren en ambitieuze vrijwilligers. Dat helpt het team in het streven naar het hoogst haalbare op amateurniveau. Kroon licht toe: 'In deze nieuwe competitie stromen de bovenste vijf teams van beide Topdivisies in, samen met onze club. Deze Superdivisie past beter in de visie van het nieuwe bestuur dan de steeds verder professionaliserende Eredivisie, waarin Voltena de afgelopen drie jaar acteerde.'

Ambitie
Wie het avontuur aan zal gaan in deze Superdivisie is nog niet zeker. Op dit moment zijn de gesprekken met meiden uit de huidige selectie nog in volle gang. 'We hopen eind februari een geraamte te hebben staan. Komende periode zullen ook meerdere talentvolle meiden uit de regio met ons meetrainen, zodat we ook aan onze ambitie kunnen voldoen om te fungeren als regionaal steunpunt.'

Uitgebalanceerde selectie
Samen met Ronald Lacroes streeft Kroon naar een uitgebalanceerde selectie met een regionaal karakter. De samenwerking met de jeugdopleiding en het tweede damesteam wordt een belangrijke schakel in zijn visie. 

Foto Voltena.

Zie ook:

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.