vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Vreugde bij Voltena, de eerste twee sets waren sterk.

Voltena verliest punten tegen Sneek: 3-2

25 januari 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - VC Sneek won hun thuiswedstrijd tegen Voltena met een 3-2 zege. Niettemin is Voltena tevreden, het 'andere' spelsysteem wierp in de eerste twee sets zijn vruchten af. Wel is het een kwestie van volhouden. 

Tijdens het competitieloze coronajaar kozen de trainers van Voltena er voor de trainingen uitdagend te houden. Dat werd onder andere gedaan door een ander spelsysteem: het passen naar links. Het systeem werkt met codes zwart en wit (over links en over rechts) met soms drie spelverdeelsters, waarvan twee aanvallende. 

Volhouden
Zaterdag (21-1), in de uitwedstrijd tegen koploper VC Sneek, kwam het spelsysteem uit de verf in de eerste twee sets. Nu is het zaak om het nog langer vol te houden.

Domineren
De wedstrijd werd gespeeld in een volle Sneker Sporthal. In de eerste twee sets domineerde Voltena de match. Daarna nam Friso Sneek het roer over. In de eerste twee sets draaide Voltena op een goed niveau. Raïsa Schoon trok als aanvallende spelverdeler de kar vanaf de passer-/ loperpositie. Daarnaast was het prettig dat Silke na een blessure weer in het veld stond. 

Welkom
Zaterdag (28-1) gaat Team Voltena Dames 1 vanaf de zevende plaats, twee punten onder de nummer vijf en zes, én twee wedstrijden minder gespeeld, de strijd aan tegen de nummer twee van de ranglijst, Apollo 8 Dames 1 uit Borne.

De aanvang is om 19.00 uur in sporthal De Crosser in Werkendam, iedereen is welkom. 

Foto John Weeda, Weeda Media

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.