dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Van Zanen (midden) ging verrijkt terug naar Den Haag

VNG-voorzitter Van Zanen bezoekt Altena

3 juni 2023 (door Redactie)

ALTENA - Jan van Zanen, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), bezocht Altena donderdag (1-6). Tijdens dit bezoek nam hij kennis van de Vitale Ontwikkelingen in de Regio West-Brabant en in Altena in het bijzonder. Wethouder Shah Sheikkariem informeerde als gastheer Van Zanen over de gebiedsagenda Vitaal Platteland West-Brabant en de ontwikkelingen in Altena als experimentele zone.

Duurzaamheidsdoelen bereiken en het platteland versterken. Dat is de basis voor het realiseren van een ‘blauwe zone’ van gezonde, vitale en gelukkige inwoners. Dat is de uitdaging waar Nederland voor staat en waar Altena als koploper binnen de Regio West-Brabant het voortouw inneemt. In Altena krijgen nieuwe ontwikkelingen de ruimte om te groeien en zich te bewijzen. Een Vitaal Platteland vraagt om een brede gezamenlijke aanpak van bedrijven, organisaties en overheden zowel op lokaal, regionaal als landelijk niveau.

Verrijkt
Van Zanen: “Verrijkt door de Brabantse gastvrijheid en ideeën ga ik terug naar Den Haag. Heb genoten van de verhalen over het vitale buitengebied, de agrarische transities en groene plantaardige economie. De regio heeft een goed verhaal dat bij hen past. Het zit in de harten en hoofden van mensen en dat slaat het aan.”

Vitaliteitscentra
Fysieke en mentale gezondheid staat centraal bij de op te richten Vitaliteitscentra In de nabije toekomst worden in Altena diverse Vitaliteitscentra ontwikkeld met ieder een eigen zwaartepunt. Het Marianne Vos Vitaliteitscentrum is het eerste centrum in een breed netwerk in Altena en daarbuiten dat nu in de steigers staat. Gezonde voeding, gezond bewegen en een gezonde geest staan in dit centrum centraal.

Wethouder Sheikkariem: “Het is mooi om te horen dat onze ideeën breed aanslaan. We zijn enorm trots dat de manier waarop wij in Altena bijvoorbeeld met vitaliteitscentra aan de slag gaan en dat deze in de toekomst ook in de regio of zelfs landelijk een uitgerold kunnen worden.”

Schakel
Regio West-Brabant als cruciale schakel in de groene plantaardige economie West-Brabant, de economische regio waar Altena onderdeel vanuit maakt, is een sterke regio die zich inzet voor een nieuwe economie. Die nieuwe economie is groen, plantaardig en draagt bij aan duurzaam en gezond voedsel en non-food toepassingen.

Op de foto (vlnr): Wendy van Ooijen (wethouder Altena), Anneloes van Hunnik (wethouder Altena), Jan van Zanen, Roland van Vugt (wethouder Altena), Shah Sheikkariem (wethouder Altena).

Foto aangeleverd gemeente Altena.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.