vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Parachutisten werden onder andere gedropt boven Brabant.

Vliegtuigen Falcon Leap op lage hoogte over Altena

16 september 2023 (door Redactie)

ALTENA - Van 4 tot en met 16 september vindt de internationale luchtlandingsoefening Falcon Leap plaats. Ook vrijdag (15-9) verschenen in dat verband opnieuw laagvliegende transportvliegtuigen boven Altena. Hekkesluiter was de Nederlandse C-130 Hercules (foto boven).
Op de foto onder komen de kisten laag over Wijk en Aalburg.

Vanaf Vliegbasis Eindhoven oefenen militairen van de land- en luchtmacht boven Nederland en België het droppen van ladingen en parachutisten.
‘De training is nodig zodat de landen niet alleen vandaag, maar ook morgen samen gereed zijn voor inzet.’ Aldus Defensie.

Droppen
Tijdens de eerste week oefenden militairen het droppen van vracht boven de Marnewaard, Ginkelse Heide en locaties in België. 

De tweede week stond in het teken van het droppen van parachutisten. De parachutisten landden op diverse locaties in Gelderland, Noord-Brabant, Groningen en België. Op zaterdag 16 september neemt een aantal vliegtuigen deel aan de herdenking van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide bij Ede.

Nederland
In totaal doen dertien landen mee aan deze oefening die door Nederland wordt georganiseerd door 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. De transportvliegtuigen van 336 Squadron van het Air Mobility Commandvan de Koninklijke Luchtmacht zorgen samen met internationale partners voor het luchttransport. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.