donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Een haalbaarheidsonderzoek moet licht brengen.

Visserijmuseum krijgt mogelijk nieuwe functies

20 mei 2022 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - Ondernemers netwerkten donderdag (19-5) in het historische, maar ook noodlijdende, Visserijmuseum. Tijdens de bedrijfspromo liet stichtingsvoorzitter Arjens van Gammeren weten dat het bestuur naar nieuwe mogelijkheden zoekt om het museum alsook het Arsenaal op de benedenverdieping nieuw leven in te blazen. Om die reden start er in samenwerking met de gemeente Altena een haalbaarheidsonderzoek.

Arjens van Gammeren brak tijdens Open Coffee Altena 41.0 een lans voor het visserijmuseum dat financieel in zwaar weer verkeerd. (‘Kom eens kijken in het museum!’) Met name wees de voorzitter van de museumstichting op het leegstaande Arsenaal. De benedenverdieping van het museum noemde hij een ‘creatieve, uitnodigende plek’ voor bedrijfspresentaties, vergaderingen, fotoshoots, netwerkborrels en meer. Ondernemers werden uitgenodigd om er eens gebruik van te maken. Van Gammeren was zeker bereid tot een rondleiding.

Werelderfgoed
Maar er was meer te melden. Binnen afzienbare tijd worden er nieuwe plannen onthuld die het Kruithuis (lees het Arsenaal) weer op de kaart zouden moeten zetten. Er wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden in een combinatie van functies zoals een bezoekerscentrum rond de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit in het kader van de Werelderfgoed dat Woudrichem ten deel viel. Ook wordt gedacht aan een VVV,  horeca en een buurthuisfunctie. De gemeente draagt bij aan dit haalbaarheidsonderzoek naar inhoudelijke en financiële haalbaarheid. Het college trekt daar ruim 10.000 euro uit voor de bekostiging ervan.

Wordt vervolgd dus.

Foto Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.