zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Visserijdag 2021, kleiner van opzet, maar niet minder gezellig.

Visserijdag 2021 gaat door

10 juli 2021 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - Visserijdag 2021 gaat, los van Coronaontwikkelingen, door op 28 augustus. Daarmee wordt deze dag een van de eerste grote publieksevenementen binnen de gemeente Altena.  

UPDATE - De Visserijdag gaat definitief door. De 'officieuze' opening van het evenement is om 10:00 uur op d'n Bol door wethouder Roland van Vugt. De dag duurt tot 17:00 uur.

De laatste Visserijdag was in 2019. Stichting Evenementen Woudrichem laat weten: 'En we zijn inmiddels wel weer toe aan een feestje. Na goed overleg met de gemeente gaan we er voor en willen we eenieder weer wat perspectief bieden. Woudrichem zal weer gaan bruisen van activiteiten.'

Verbinding
Het programma krijgt steeds verder vorm. Het evenement zal zich afspelen rond de Vesting bij de Historische haven en ‘Boven het Gat’. Als vanouds wordt de verbinding met diverse partijen gezocht zoals het Visserijmuseum, stichting De Historische Stadshaven, Visserijvereniging De Hoop, VBZ en buurtvereniging Onder de Toren.

Hopen
Voorzitter Aart Geurtsen: 'De vergunningen zijn aangevraagd. Er zullen visdemo's zijn, oude ambachten, vis bakken en paling roken, optreden van koren en brass bands. Alles langs de waterkant vanaf voetveer tot stadshaven. Tot slot is er nog een visafslag. Nu maar hopen dat dit evenement wel door mag/kan gaan.'

Kortom, een vol en gevarieerd programma op 28 augustus waarbij naast veel historie en cultuur ook de kinderen niet vergeten worden.

Foto archief - Lian Oomen voor Altena.Net

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.