vrijdag 29 maart 2024

De winst kon nog niet worden verzilverd.

Virtus VSE-2 laat eerste punten liggen

18 september 2022 (door Redactie)

WERKENDAM - De meiden van VSE-2 speelden zaterdag (18-9) de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen bij een nieuwe vereniging tegen een nieuwe tegenstander: Rotterdam Zuid VSE-1. Het team miste Zoë (stage buitenland), Nienke (Pfeiffer) en Annelotte en Lisa die een wedstrijd bij VSE-1 spelen. De winst werd in de Maasstad nog niet gepakt.

De meiden van Virtus beginnen de wedstrijd optimistisch met een press en staan na een paar minuten met 2-11 voor. Als Rotterdam-Zuid wat druk bij het opdribbelen van de bal gaat geven, leudt dit tot onnodig veel balverlies. Rotterdam komt terug tot 12-13 aan het eind van het eerste kwart.

De Werkendammers krijgen het balverlies in het tweede kwart meer onder controle. Het missen van vrije lay-ups, het gebrek aan rebounds en het te gehaaste spel, leiden echter tot een achterstand met rust van 4 punten (30-26).

Dichterbij
Het derde kwart begint goed, Indy pakt steals in de press, Romy, Nadeche en Jaida spelen beter 1 tegen 1. In de verdediging wordt teveel gemist. Ondanks dat Virtus in het veld de betere speler lijkt, komen de dames niet dichterbij (49-44).

Het laatste kwart brengt geen vuurwerk en de meiden van VSE-2 lopen de achterstand niet in. Met de cijfers 64-53 op het bord wordt de strijd verloren. (Bijdrage Alex.)