woensdag 17 april 2024

Alles over Altena

Titelprolongatie zat er niet in, toch is de karateka tevreden.

Vierde plaats voor Rick Sonnema in Duitsland

22 april 2023 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (22-4) deed Rick Sonnema mee aan de Arawaza cup in Duitsland. De karateka wilde daar gaan voor titelprolongatie. Dat lukt niet, wel verliet Sonnema het toernooi met tevredenheid over zijn 'persoonlijke progressie'.

In een zware loting wist Rick Sonnema zich in de eerste ronde op de tweede plaats te positioneren. Daarmee zat hij bij de beste vier en dat was genoeg om door te gaan naar de tweede ronde. 

In die ronde eindigde de Wijk en Aalburger op de vierde plaats. Enkel de beste vier konden door naar de halve finale.

Roet in het eten
Sonnema laat weten: 'In de halve finale scoorde ik goed en wist ik de finaleplaats tot het laatste moment vast te houden. Helaas gooide een karateka uit Litouwen op het allerlaatste moment roet in het eten en ging er met de finaleplaats vandoor.  Waardoor ik in de bronzen finale mocht aantreden.'

Nipt
In de strijd om het brons stond hij tegenover de kampioen van Duitsland. Na een mooie en spannende medaillewedstrijd ging de Germaan Duitser er nipt met de overwinning vandoor. Een verschil van 0.4 punten.

Positief
Sonnema had na de winst vorig jaar natuurlijk op meer gehoopt. Toch is hij n8et ontevreden. 'Wel heb ik vier goede partijen op de mat kunnen leggen en kijk ik positief tegen de persoonlijke progressie aan.'

Foto archief Rick Sonnema.

Lees meer over:

Rick Sonnema Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.