zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Het college is voorstander van deze opzet, het woord is nu aan de gemeenteraad.

Weerstand tegen nieuwbouw "Poort van Woudrichem"

9 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - Op de locatie van het voormalige Waterschapskantoor, aan de Middelvaart, ontwikkelt de gemeente met aannemer Van Daalen BV een appartementencomplex. Het oorspronkelijke plan van 34 appartementen is inmiddels aangepast naar 28. De overeenkomst werd op 18 februari jl. getekend. Toch loopt nog niet alles van een leien dakje. Omwonenden hebben zo hun bedenkingen.

Het plan is op basis van de regionale Woonvisie en stedenbouwkundige uitgangspunten in samenwerking met de gemeente Altena uitgewerkt. Wethouder Hans Tanis reageerde eerder enthousiast, aan hem ligt het dan ook niet: 'Met de "Poort van Woudrichem" wordt zowel voorzien in 21 koop- als 7 huurappartementen die voldoen aan de grote behoefte die er is in de gemeente aan woonruimte.' B en W is dus mee en geeft prioriteit aan het project.

Bezwaren
Het is met name de omgeving die bezwaren uit tegen de voorgenomen plannen. Een van de aangevoerde punten is de hoogte van de bebouwing, alsook de omvang in combinatie met 'de entree van Woudrichem' die zo zou worden aangetast. Het college denkt daar anders over en vindt dat de bouwhoogte op die plek prima kan. Het mag allemaal wel wat smoel hebben. 'Stoer en beeldbepalend', zoals B en W dat noemt.

Ook vinden de bezwaarmakers wat van de parkeermogelijkheden bij de appartementen, de schaduw die het gebouw afgeeft, het uitzicht en de privacy die in het geding zou zijn. Dat laatste punt is getekkeld door het schrappen van de ramen in de kopgevel aan de Middelvaart.
Het hele project realiseren op een andere plek, aan de zuidkant van de Middelvaart, gaat te lang duren, meent het college. Die suggestie haalt het daarom niet.

Blikvanger
Wethouder Tanis hoopt dan ook dat de bouw snel kan starten zodat er weer nieuwe woningen in Woudrichem bij komen. Eerder zei hij: 'Het blijven bouwen van woningen is belangrijk. Daar zetten we ons voortdurend voor in. Dit project is door de ligging bijzonder, zo prominent bij de toegangsweg vanuit de Almkerkseweg en Veldweg. De plannen die er nu liggen zijn fraai en zorgen voor een mooie blikvanger bij binnenkomst in Woudrichem.'

Het woord is nu aan de gemeenteraad.

Foto gemeente Altena - 3D visualisatie

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.