zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Verschoorschool trapt nieuwe schoolseizoen af met Kanjertraining

2 september 2022 (door Redactie)

SLEEUWIJK - De scholen zijn weer begonnen. De eerste week stond op De Verschoorschool in het teken van groepsvorming: het elkaar leren kennen en met elkaar leren samenwerken. Dit doet de school aan de hand van de Kanjertraining. In de tweede week werd de - schoolbrede - Kanjerweek gevierd.

Doorj de kleinschaligheid van de school kunnen er activiteiten georganiseerd worden waarbij alle leerlingen, van groot tot klein, met elkaar kunnen samenwerken.

Samenwerken
Een voorbeeld daarvan is de speelzaal vol ballonnen. Op elke ballon stond de naam van een leerling. De opdracht was om je eigen ballon te zoeken, maar dat was best pittig. Daarna mochten de leerlingen elkaar ook helpen. Dit ging een stuk sneller dan wanneer je alleen op zoek gaat.

Geslaagd
Op deze manier ontdekten de kinderen dat, wanneer je samenwerkt en elkaar helpt, je samen meer kunt bereiken dan alleen. Verder werd er deze week nog door de midden- en bovenbouwkinderen voorgelezen aan de kinderen uit de onderbouw, werden er mooie Kanjertekeningen op het schoolplein gemaakt, werd er een spelletjesmiddag gehouden en werd er met de hele school gemaakt. mooi kunstwerk. Al met al een geslaagde start van het schooljaar dus.

Foto De Verschoorschool.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.