zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Verlichte vestingwallen ''We sluiten de Linies':

20 augustus 2021 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Zaterdag (11-9) staan de vestingwallen van Woudrichem en Gorinchem letterlijk in de schijnwerpers.

Tijdens het avondevenement 'We sluiten de Linies' wordt de nieuwe Hollandse Waterlinie als uniek wapen - en sinds kort ook Werelderfgoed - letterlijk en figuurlijk belicht door het Waterschap, verhalenvertellers en prachtige lichtprojecties. Ook Slot Loevestein, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is deze dag langer open.

Sluiten waterwerken
De strijd tegen het water staat centraal tijdens het evenement. Het waterschap en Rijkswaterstaat slaan de handen dan ook ineen om de vele waterwerken in de linie te testen. In de regio kun je met eigen ogen zien hoe de Dalempoort in Gorinchem en de Loevesteinse poort in Woudrichem worden gesloten. In Gorinchem word je daarnaast verrast door uitgelichte waterwerken op de wal en in Woudrichem zie je een prachtige projectie op de vestingmuur.

Extra afvaart
Speciaal voor het evenement is Slot Loevestein is op 11 september tot 20.00 uur geopend. Riveer vaart daarom extra tussen Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein. Zo pendel je gemakkelijk heen en weer tussen de verschillende locaties.

Foto archief ter illustratie.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.