vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

De maatregel staat in het voorjaar van 2022 gepland.

Verkeersremmende maatregel Kerkstraat Hank aangepast

10 juni 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - De gemeente Altena plaatste in het voorjaar van 2019 twee obstakels in de Kerkstraat in Hank, tussen de Mariapolder en Zwaanstraat. Dit op verzoek van omwonenden tegen de te hoge snelheden van verkeer in de straat. In de afgelopen maanden is deze verkeersmaatregel geëvalueerd door een extern adviesbureau. Hieruit volgen enkele aanpassingen van de verkeersmaatregel.

Onderdeel van de evaluatie was een bewonersenquête. Uit de enquête blijkt dat het merendeel van de omwonenden (60%) tevreden is met de huidige verkeersmaatregel. Daarbij wordt de remmende werking positief ervaren. 40% is niet tevreden. Dit komt voornamelijk door de ervaren onoverzichtelijke situatie en de invloed op het verkeersgedrag van weggebruikers.

Oordeel verkeerskundigen
De verkeersmaatregel is door externe onafhankelijke verkeerskundigen beoordeeld. De belangrijkste conclusies zijn dat de betonblokken verkeerd om en te ver van elkaar af staan. Dit remt het verkeer goed af, maar beperkt de doorstroming, draagt bij aan de onoverzichtelijkheid van de verkeerssituatie en leidt er toe dat fietsers soms geen ruimte geboden wordt. Deze conclusie komt overeen met de resultaten uit de enquête.

Maatregel optimaliseren
Het remmende effect op de snelheid willen de gemeente en inwoners graag behouden. De doorstroming, overzichtelijkheid en daarmee de verkeersveiligheid wil de gemeente verbeteren. Daarom worden de betonblokken andersom geplaatst, zodat verkeer zich niet meer klem rijdt in de versmalling. De wegmarkering wordt hierop aangepast. De aanpassingen worden uitgevoerd voor juli 2021.

Geplande herinrichting Kerkstraat
De ervaring met de huidige maatregel neemt de gemeente mee bij de geplande herinrichting van de Kerkstraat. Deze staat in het voorjaar van 2022 gepland, inclusief het vervangen van de riolering. Bij de voorbereiding van de herinrichting worden omwonenden en andere belanghebbenden opnieuw betrokken.

Foto Redactie Altena.Net

Zie ook:

Lees meer over:

kerkstraat hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.