vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

De rechter ging niet mee in het verzoek van de advocaat tot vrijlating.

Verdachten Werkendams drugslab blijven in hechtenis

8 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - In het Werkendamse lab in een loods aan de Beatrixhaven, dat op 1 juni werd ontdekt, lag 164 liter amfetamine-olie, 540 liter mierenzuur, 345 liter fosforzuur en 804 liter formamide. Het onderzoek leverde ook nog bijna 1000 kilo caustic soda op. Dat bleek uit de zitting bij de rechtbank van Breda.

Verder stonden er in de loods ook allerlei ketels, gasbranders en gasflessen. De officier van justitie in Breda noemde het lab dinsdag (7-9) tjidens een korte zitting 'grootschalig en professioneel'. Letterlijk: 'Het lab had een grote mate van professionaliteit en capaciteit.'

Inval
De verdachten sloegen op de vlucht toen de politie de inval deed. Ze sprongen te water en probeerden zwemmend te ontkomen. Dat lukte niet. De politie arresteerde drie Tilburgers van 36, 29 en 22 jaar oud.

Netwerk
Het drugslab in Werkendam behoort volgens justitie tot een groter netwerk van laboratoria. Hiervoor werden eerder verdachten uit Deventer, Zwolle en Zevenaar opgepakt. Justitie kwam ze op het spoor door het kraken van chats via de berichtendiensten Encrochat en Sky. De mannen communiceerden via dit platform over de labs.

Hoewel de advocaten dinsdag om vrijlating vroegen, besliste de rechter dat het trio in hechtenis bleef.

In december staat het vervolg op de rol.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.