dinsdag 3 oktober 2023

Alles over Altena

De drie hadden “dorst” en moesten “naar het toilet”.

Verdacht drietal probeert met smoezen woning binnen te komen

31 juli 2023 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Lef kan het drietal niet ontzegd worden dat zondagmiddag (30-7) bij een woning in Wijk en Aalburg aanbelde. Of ze naar het toilet mochten, ook hadden ze dorst. De bewoners vertrouwden de zaak niet en liet de drie op de stoep staan. Wel werd de politie gebeld.

Nadat het drietal, twee mannen en een vrouw, was afgewimpeld, probeerden ze nog wel het sleutelkluisje open te krijgen dat aan het huis hing. Die sleutel wordt door de wijkverpleging gebruikt om binnen te kunnen komen.

De politie traceerde de verdachten en hield hen aan op de Markt en noteerde hun namen. Agenten hielden het trio daarna nog een tijde in de gaten. 

Waarschuwing en tip
Vast en zeker ten overvloede, maar de politie waarschuwt inwoners van Wijk en Aalburg om scherp te zijn op verdachte situaties. extra alert te zijn. Wanneer er onbekende personen op de stoep staan, wordt nadrukkelijk geadviseerd hen niet al te gemakkelijk binnen te laten. 

Ook geeft de politie de tip om ook de achterdeur niet uit het oog te verliezen. Bekend gegeven is dat onverlaten ook wel proberen ongemerkt via de achterdeur het huis binnen te komen, terwijl op datzelfde moment de bewoner aan de voordeur wordt beziggehouden.

Melden
De politie roept iedereen op die slachtoffer is geworden van deze verdachten of ‘verdachte activiteiten’ heeft gesignaleerd direct contact op te nemen met 0900 8844. Door deze meldingen kan de politie adequater optreden en dit soort situaties beter bestrijden.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.