vrijdag 19 april 2024

Goud ook voor Tess.

Veel ereplaatsen en records Biesboschzwemmers

12 maart 2022 (door Redactie)

WERKENDAM - Na bijna vier maanden stond er voor de Biesboschzwemmers weer een competitiewedstrijd op de agenda. 21 zwemmer gingen in Gorinchem de strijd aan met de klok en de zwemmers van PCG, ZPB en ZVDO. Na ruim twee uur ging de ploeg naar huis met tien eerste, vier tweede en vijf derde plaatsen en ook nog twintig persoonlijke records.

Goud
Voor de persoonlijke nummers konden Lars de Kooter, Rik Vink, Jade Groeneveld, Amy de Kooter, Romée van Rossem, Maud en Tess Vonk één of meerdere gouden medailles aan hun oogst toevoegen. Lars en Tess waren de beste op de 100 schoolslag en 50 rugslag in hun categorie, Rik behaalde goud op de 100 wisselslag en Jade deed dit op de 50 rugslag. Voor Amy was er een gouden medaille op de 50 ‘vrij’ en zij wist ruim binnen de 40 seconden te finishen. Romée verraste zichzelf met een goede en gouden tijd op de 100 rugslag en Maud wist de 100 schoolslag te winnen.

Zilver
Voor Rik, Amy en Maud waren er ook nog zilveren medailles. Rik behaalde deze op de 100 vlinderslag in een dik persoonlijk record. Amy moest op de 100 schoolslag genoegen nemen met zilver achter Maud, maar op de 50 vrije slag waren de rollen omgekeerd. Maud wist net als Amy de vrije slag sprint ruim binnen de 40 seconden af te leggen.

Brons
De laatste medaills, de bronzen medailles, werden behaald door Rens Lisman, Jade, Shanya Muilenburg, Jansje de Ridder en Roos Suppers. Rens deed dit op de 100 wisselslag en mocht dus naast Rik op het podium verschijnen, Jade op de 100 rugslag en dit deed  Roos op dezelfde afstand, alleen in een andere categorie. Shanya haalde brons op de 100 schoolslag achter Maud en Amy. Jansje wist op de 100 vlinderslag naar het brons te zwemmen met een persoonlijk record van 12 seconden.

Estafette
Twee estafetteploegen behaalde ook nog ereplaatsen, maar hiervoor zijn geen medailles. Beide ereplaatsen werden behaald op de 4x100 vrije slag. De juniorenploeg bestaande uit Jansje, Anne Lisman, Hannah Vink en Tess waren de beste in hun nummer, terwijl de seniorenploeg trots mocht zijn op hun tweede plaats. Mandy Swart, Christal Kramer, Jade en Sanne zwommen een sterke race en waren maar nipt langzamer dan hun inschrijftijd.

Verbeteren
Voor Mirthe Bults, Silke Jetten en Wessel van Wijk wisten zich wel verbeteren. Mirthe deed dit op de 50 vlinderslag, halverwege de 100  meter die ze voor het eerst zwom en ook op de 100 wisselslag was ze sneller dan ooit. Silke haalde ruim een seconde van haar 100 schoolslag record af en Wessel deed dit op de 50 vrije slag, maar dan met acht seconden.