zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

En rest slechts één enkele vraag: 'Waarom?'

Vandalen houden huis in Woerkum

23 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - Het achterliggende weekend (21/22 augustus) hebben vandalen huisgehouden in en rond de vesting. Op diverse plekken werden bekladdingen aangebracht.

Op de muur langs het voetpad, tegenover de haven, werd met grote rode letters de tekst gekalkt: 'As humans, we ruin everything we touch.' Onduidelijk is wat de 'daders' hiermee willen zeggen of bereiken, behalve dat ze letterlijk doen wat ze kennelijk verfoeien. De boel verstieren. Ruïneren dus. (Tekst loopt door onder de foto.)

Ook op D'n Bol gingen vandalen 'los'. Het Leugenbankse is sinds jaar en dag een prima plek om te vertoeven en om (al dan niet sterke) verhalen te delen. Bekladden en besmeuren hoort alleen niet in dat rijtje thuis. Het wachthuisje voor de veerdienst was fors bestikkerd en voorzien van   'overbodige teksten'. Inmiddels zijn vrijwilligers bezig geweest om stikkers en teksten zo veel mogelijk te verwijderen. 

Niet duidelijk is of de verschillende bekladdingen van een en dezelfde dader(s) afkomstig zijn. Van hen ontbreekt - vooralsnog - ieder spoor. De wijkagenten van Altena staan open voor tips.

Foto driemaal Sophie Krale.

Lees meer over:

vandalisme Woudrichem Bekladding
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.