dinsdag 5 juli 2022

Alles over Altena

De achterzijde van het rouwcentrum staat volgekalkt.

Vandalen bekladden rouwcentrum

1 juni 2022 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Vreemde en bizarre tekst, schuttingtaal en 'iets' dat kennelijk een mannelijk geslachtsdeel moet zijn. Onbekenden bekladden Rouwcentrum Aalburg met de nodige graffiti. De vraag die menig buurtbewoner bezighoudt is: "Waarom?" Anderen vinden de actie "respectloos" en "a-sociaal".

Het rouwcentrum aan de Azaleastraat is er niet fraaier op geworden nadat vandalen de achterzijde (Seringstraat) van het gebouw ontsierden met onzinnige en platte tekst. Op de deur aan de zijkant van het gebouw prijkt, naast schuttingtaal, een afbeelding die zomaar ook een opgestoken middelvinger zou kunnen verbeelden. Hoe dan ook, de bekladding brengt onnodige schoonmaak- en herstelkosten met zich mee. In de buurt klinkt onbegrip, afkeuring en irritatie. Dat blijkt uit de aangeleverde foto's en reacties. Vooral de tekst 'Dode mense' op het rouwcentrum leidt tot afkeuring. (Foto onder.)

Tumor
Het wordt de onbekende 'Chris' niet gegund, een tumor. Laat dat gezegd zijn. "Maar om dat dan op deze manier wereldkundig te maken. En als 'Chris' daar niet aan lijdt, is de verwensing op de stoeptegels nogal plat en ontbreekt alle humor," meent een buurtbewoner. Hij snapt niets van dit soort zinloze acties. "Het is pure vernieling. En dat op een rouwcentrum. Die mensen zijn met andere dingen bezig. Smakeloos is het."

Hangplek
De nis onder het overstekende dak aan de achterzijde van het gebouwtje fungeert als hangplek. Daar bivakkeren met enige regelmaat groepjes jongeren. Dat levert met dezelfde regelmaat achtergelaten rommel op. Of zij ook verantwoordelijk zijn voor de 'schilderingen' valt natuurlijk niet te zeggen.

Wie iets gezien heeft, kan contact opnemen met de wijkagenten op 0900 8844.

Foto boven, tweemaal midden en onder: aangeleverd.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.