woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Het koor zoekt een vervanger(ster) voor Sabine.

Van Alles Wâ neemt afscheid van dirigent Sabine

8 juli 2021 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL - Het Andelse koor Van Alles Wâ heeft afscheid genomen van dirigent Sabine Bakker. Een muzikale kanjer die het koor meenam naar muzikale hoogtepunten. Het koor zoekt nu naar een vervanger(ster).

In januari 2018 namen de koorzangers afscheid van dirigent Bas de Ruyter. Die vacature werd al snel ingevuld door Sabine Bakker uit Sleeuwijk. Het koor blikt terug: 'Eind februari 2018 begonnen we samen met Sabine, een nog jonge vrouw van 24, aan een nieuw avontuur.' Sabine is overigens afgestudeerd aan het conservatorium als docent in diverse disciplines, waaronder zang. Iets wat ze in Andel natuurlijk perfect vonden.

Gezellig
Het koor vertelt verder: 'Nadat we kennis hadden gemaakt en Sabine ons repertoire had bekeken, gingen we voortvarend van start. Oude nummers werd geüpgrade en een aantal nieuwe nummers kwam erbij. Het koor was blij met dirigent Sabine. 'De optredens die we met Sabine deden, waren gezellig en relaxed. Ze is rustig, vriendelijk en vooral geduldig. Professioneel en punctueel. Ze wilde graag dat het goed klonk. Mensen waardeerden wat we deden.'

Hoogtepunten
Voorbeelden hiervan zijn het Kerstsfeerconcert in december 2018 in het RK-kerkje in Woudrichem, net als het middagvullend programma bij de Zalmtrek in Woudrichem een jaar later: 'Het was heel mooi en viel in goede aarde.' Het optreden bij de Samenloop voor Hoop in Giessen, was eveneens een hoogtepunt.

Afscheid
Na drie 'mooie jaren' komt er een einde aan de samenwerking. Van Alles Wâ betreurt het, maar begrijpt het ook. 'Voor Sabine is het niet enkel haar hobby, maar ook haar werk en de schoorsteen moet wel blijven roken. We zijn dankbaar voor wat ze ons heeft geleerd en ook haar inzet en geduld. Het was een zeer goede en productieve samenwerking.'

Maandag 5 juli namen koor en dirigent afscheid van elkaar.

Foto Van Alles Wâ.

Lees meer over:

koor
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.