zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Uitreiking Koninklijke Erepenning Kunst en Vriendschap

25 maart 2022 (door Redactie)

GIESSEN - Burgemeester Egbert Lichtenberg reikte vrijdag (25-3) namens zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander een Koninklijke Erepenning uit aan Muziekvereniging Kunst en Vriendschap Giessen/Rijswijk. De penning werd uitgereikt tijdens het Voorjaarsconcert in de kantine van GRC'14.

Muziekvereniging Kunst en Vriendschap bestond op 1 november 2020 100 jaar. Voor deze bijzonder feestelijke gelegenheid is de Koninklijke Erepenning aangevraagd.

De uitreiking van deze penning is in verband met de coronabeperkingen enkele malen uitgesteld.

100 jaar
Het eerste concert van de vereniging werd gehouden in maart 1922. Kunst en Vriendschap is zeer actief in de Giessens en Rijswijkse gemeenschap. Dat is ook een van de voorwaarden om voor deze erepenning in aanmerking te komen, naast het 100-jarig bestaan.

Naast de diverse concerten die zij door het jaar heen geven, is de vereniging al sinds jaar en dag betrokken bij de opening van de Giessense Mert, de intocht van Sinterklaas, sinterklaas- en kerstviering(en) op basisschool ‘de Parel’, de aubade op Koningsdag en de door de gezamenlijke kerken van Giessen en Rijswijk georganiseerde Hagepreek op tweede Pinksterdag. Ook geeft zij jaarlijks diverse concerten geeft in verzorgingshuizen in Altena. In deze huizen begeleidt zij ook de kerstdiners. De vereniging heeft ook een actief jeugd- en opleidingsbeleid.

Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat onder meer wordt verleend aan verenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende vereniging. Deze heeft dan het recht op briefpapier of gedrukte stukken melding te maken van de onderscheiding in woord en/of beeld.

Foto Koninklijke Nederlandse Munt/gemeente Altena.

Lees meer over:

Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.