vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Tweehonderd turnsters doen Wijk en Aalburg aan

12 april 2022 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - Bijna tweehonderd turnsters van twintig verschillende clubs verzamelden zich zaterdag (9-11) in Wijk en Aalburg voor hun tweede individuele turnwedstrijd. Er waren zelfs turnsters uit Axel (Zeeuws-Vlaanderen). Sportvereniging W.I.K. was de organiserende vereniging.

De grote vierkante wedstrijdvloer werd vanuit de KNGU in een container geleverd en de sporthal werd door vele vrijwilligers omgetoverd tot een serieuze turnhal.

Lokaal publiek
De dag was verdeeld in vier rondes. Per ronde waren er zo’n vijftig sporters actief op de wedstrijdvloer waar zij op de toestellen sprong, vloer, brug en balk hun oefeningen lieten zien. Er namen gedurende de dag maar liefst zeventien selectieleden van SV W.I.K. deel. Er zat daarom veel lokaal publiek op de tribunes.  

Podium
De meiden waren zenuwachtig want voor eigen publiek turnen is toch extra spannend. W.I.K. laat weten: 'Maar alle zeventien hebben ze superknappe oefeningen laten zien. Vaak met nieuwe elementen waar ze hard op getraind hebben.' Sarissa Smulders mocht in ronde één het podium beklimmen om het zilver in ontvangst te nemen in haar categorie Junior G. Roos van Tilburg ontving zelfs de gouden medaille in de categorie Pupil 2 niveau 5.

Na afloop werd de turnhal weer omgebouwd tot 'gewone gymzaal' en zit het wedstrijdseizoen er voor de selectieleden van SV W.I.K. er op. Zij gaan nu aan de slag met de voorbereidingen op het nieuwe wedstrijdseizoen én de grote W.I.K. demodag op 2 juli.

 

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.