dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Tweede editie Altena Poetry Slam komt op de rol

18 september 2023 (door Redactie)

NIEUWENDIJK - Na de eerste succesvolle Altena Poetry Slam in Xinix houdt stichting Poëzie Land van Altena op 19 januari volgend jaar de tweede editie. 'Hou je van rap en gedichten, geef je dan op voor de Poetry Slam.' De eerste Poetry Slam werd gewonnen door Romy van Dongen uit Waalwijk.

Bij een Poetry Slam draag je in drie minuten je favoriete, zelfgeschreven tekst aan het publiek voor. Zowel de  inhoud als de voordracht van je tekst is daarbij belangrijk.  Je treedt op met poëzie of proza.  Een jury geeft commentaar samen met het applaus van het publiek. Uiteindelijk bepaalt het publiek, wie de beste Altena Poetry Slammer is.

Workshops
Om je goed voor te bereiden op de Poetry Slam worden komend najaar drie workshops gegeven in de Xinix te Nieuwendijk op 10 oktober, 14 november en 12 december. Op 9 januari is er een battle training in Xinix. De eerste bijeenkomst staat in het teken van kennismaken met elkaar en voorbeeld-slammers, ook kunnen onderwerpen worden aangedragen. In de tweede bijeenkomsten komt het aan op teksten schrijven, voorlezen en voordraagtechnieken; op 12 december gevolgd door de uiteindelijke keuze voor teksten en voordrachtstijl. In de laatste bijeenkomst op 9 januari is de battle training om het optreden tijdens de Altena Poetry Slam voor te bereiden.                                          

Tijdens de avond van de 19e treden een regionale band en artiest Annemarie Brijder op. 

Meedoen
Geef je op bij Stichting Poëzie Land van Altena poezielandvanaltena@gmail.com 

Doel stichting
Het doel van de stichting Poëzie Land van Altena is om poëzie toegankelijk te maken voor iedereen in de gemeente Altena. De stichting is in 2006 gestart met de uitgave van een bundel poëtische fietsroutes langs 28 gedichten. Inmiddels staan er 82 gedichten op borden in de gemeente Altena. Van 2007 – 2013 werden poëzieavonden in de kerk van Eethen gehouden. Vervolgens zijn er nog vier bundels poëzie uitgegeven: 200 jaar Poëzie Land van Altena; Seizoensgedichten Biesbosch; Kleur de dag met een gedicht; Poetry4OneAltena.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.