woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Sybille van Gammeren (l) en Lisette Colijn (r) overhandigen hun kunstwerken.

Twee nieuwe waarderingsprijzen voor inwoners en organisaties

24 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Vrijwilligers verdienen erkenning. Dat vindt de gemeente Altena, die trots is op de vele actieve vrijwilligers en hen in het zonnetje zet met een speciale waardering: De Parel en De Schaal van Altena.

Bij de start van de gemeente Altena in janauri 2019 is nagedacht over het waarderen van de vele vrijwilligers die zich ongemerkt inzetten voor hun straat, hun vereniging of dorpskern. Het moest een waardering worden die de gemeente kenmerkt en die past bij het belang dat de gemeente hecht aan het werk van de vrijwilligers.

Kunstenaars
Twee kunstenaars uit Altena hebben een prijs ontworpen. De Schaal van Altena (Sybille van Gammeren) is voor de organisatie die dat jaar extra in het zonnetje wordt gezet en de Parel van Altena (Lisette Colijn) is voor de persoon die deze waardering verdient. De waardering is niet alleen het kunstwerk, ook is er een oorkonde bij.

Prijsuitreiking
De prijs wordt voor het eerst uitgereikt bij de komende nieuwjaarsreceptie. Door de Coronamaatregelen was eerder uitreiken niet mogelijk, maar de gemeente vertrouwt erop dat het dit jaar wel mogelijk is.

Foto gemeente Altena.

Lees meer over:

Altena Parel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.