vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

De gemeente kijkt samen met de Provincie naar de beste oplossing.

Turborotonde lijkt beste antwoord op verkeersproblemen Kromme Nol

11 juli 2022 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - Om de verkeersdoorstroming op de Kromme Nol op te lossen, ziet de gemeente - naast een korte termijnaanpak - drie structurele oplossingen. De aanpassing van de bestaande rotonde tot een ‘turborotonde’ - al dan niet met bypass - lijkt de beste kaarten te hebben. De komende periode wordt, samen met de provincie bekeken, welke variant definitief wordt.

De doorstroming van de huidige rotonde kan voor de korte termijn (beperkt) verbeterd worden door een bredere middengeleider op de toeleidende takken. Ook het aanbrengen van nieuwe markering kan helpen, meent het college. 'Hierdoor wordt het verkeer meer gestuurd om tussen de markering te rijden en de snelheden worden verlaagd doordat automobilisten meer naar de buitenkant van de rijbaan “gedwongen” worden.’
Als derde moet een gedragscampagne bestuurders bewegen de richtingaanwijzer te gebruiken. ‘Immers niet alle bestuurders geven (tijdig) richting aan.’

Lange termijn
Op de lange termijn is een reconstructie van het kruispunt mogelijk als zogeheten turborotonde. De rotonde krijgt dan een extra rijstrook.
Een turborotonde met bypass voor N283-N267-zuid ziet het college als tweede optie. De turborotonde krijgt een bypass vanaf de N283 naar de N267-zuid (west-zuid). ‘Hiermee kan een deel van het verkeer vanaf de N283 vrij wegrijden richting het zuiden, waardoor meer ruimte bestaat voor de verkeersafwikkeling van de N283.’

Als derde mogelijkheid wordt een kruising gezien met verkeerslichten. Zoals deze er ooit was. Maar daar zitten haken en ogen aan. ‘Door de ‘twee kruispunten’ te koppelen en te voorzien van verkeerslichten ‘ontstaat een inefficiënte regeling die tot te lange cyclustijden leidt.’ Zonder ingrijpende wijzigingen, zoals het weghalen van bestaande woning(en), het aanpassen van de aansluiting vanuit het lokale benzinestation en de gevestigde, is een dergelijke kruispuntvariant niet te realiseren. Aldus het college.

Conclusie
Samengevat: de korte termijnmaatregelen zijn ontoereikend om de doorstromingsproblemen op te lossen. Een turborotonde met bypass biedt de meest gunstige verkeersafwikkeling. Alleen is de bypass ruimtelijk niet goed in te passen en brengt deze risico’s mee voor de verkeersveiligheid, met name voor langzaam verkeer. Een turborotonde zonder bypass past wel, maar zal de wachtrijvorming op De Kromme Nol niet volledig oplossen.

Sluipverkeer
Bij alle maatregelen speelt de vraag of een betere verkeersafwikkeling niet bijdraagt aan toename van sluipverkeer. ‘Hoe beter de verkeersafwikkeling op het kruispunt, hoe meer verkeer de weg gebruikt als alternatief voor de route A59-A27’, verwacht het college.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Kromme nol Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.