maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Marianne Groeneveld (r), lid van het eerste uur, krijgt haar attentie.

Tuinclub Altena bestaat 25 jaar

16 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - Donderdag (9-12) was het op de kop af 25 jaar geleden dat tuinliefhebbers hun Tuinclub Altena oprichtten. Dat gebeurde toen in het Wapen van Emmickhoven.

De groep startte direct met 44 leden. Anno 2021 telt de club meer dan 65 leden en is na een kwart eeuw nog meer dan springlevend. Vooruitlopend op het uitgestelde jubileumfeest bezorgde het bestuur alle leden dan ook een presentje.

Activiteiten
De vereniging is ook, ondanks de coronapandemie, heel actief. Zo worden er vanaf februari tot en met oktober diverse buitenactiviteiten georganiseerd. Zoals een sneeuwklokjeswandeling, open tuinen bij de leden, een gezamenlijke wandeling in het Pompveld en op de Groesplaat. En als het binnen de maatregelen kan, worden er ook lezingen georganiseerd over interessante thema’s.

Passie
Wat de leden bindt, is de passie voor alles wat groeit en bloeit. Voorzitter Sjaak Kant (foto links): 'We zijn een informele vereniging die streeft naar een balans tussen kennis opdoen, het delen van tips en trucs, gezellige bijeenkomsten en ontspanning.' Secretaris Anja van Vijven vult aan: 'Iedereen met interesse voor tuinieren is welkom bij ons.'

Meer info via de website van de tuinclub of via 06-38898045.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.