vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Traject Lexmond-Werkendam op 1 in file top 10

3 januari 2023 (door Redactie)

REGIO – De files zijn weer terug als vanouds. In april tot met december (2022) was de filezwaarte, de lengte x duur van de files, nog maar 12 procent lager dan in diezelfde maanden in 2019, een jaar vóór corona. Aldus de ANWB die de filecijfers heeft gemeten over alle A en N- wegen in Nederland. Op nummer 1 in de Top 10 staat als grootste knelpunt was de A27 Utrecht richting Breda, tussen Lexmond-Werkendam.

Sinds de coronamaatregelen eind maart werden afgeschaft, nam de drukte tijdens de ochtend- en de avondspits weer toe. Dit komt door de groei van het woon-werkverkeer vooral op dinsdag en donderdag. Op nummer één staat de spits van donderdagavond 3 november. Vanwege buien liep de fileteller op tot maar liefst 1.227 kilometer.

Verschuiven 
Opmerkelijk is dat het woon-werkverkeer tijdens de ochtendspits zich meer verspreidt in vergelijking met 2019. Zo ziet de ANWB in de vroege ochtenduren veel minder files en is het hoogtepunt van de spits verschoven van 08.00 uur naar 08.30 uur. De dinsdag en donderdag waren al de drukste dagen, maar die worden alleen maar drukker. Daarentegen is de filezwaarte op maandagochtend met bijna 40 procent gedaald.

De totale filezwaarte in 2022 ligt nog zo’n 20 procent onder het niveau van 2019. Maar in het eerste kwartaal van dit jaar werd er door de coronamaatregelen veel thuisgewerkt en tijdens de spits fors minder gereden.

Oude niveau
In Noord-Brabant waren de files na het beëindigen van de coronamaatregelen weer snel op het oude niveau.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.