woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Tiny houses in Almkerk: 12 stuks mogen niet maar 11 wel?

13 januari 2023 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - De voorgenomen bouw van twaalf tiny houses op de locatie Hoekje 3a te Almkerk is (even) van de baan. Maar het college zint op andere manieren om de bouw van de noodzakelijke woningen toch te realiseren. Geen twaalf, maar elf ...

Eerder werd een vergunning verleend voor het plaatsen van twaalf tiny houses op genoemde locatie. Er werd daartegen bezwaar ingediend waar de rechter zich over heeft gebogen. Deze heeft nu een zogenaamd ‘verzoek tot voorlopige voorziening’ toegewezen.

Een voorlopige voorziening is een proces dat loopt naast een ingediend bezwaar of beroep. Een 'voorlopige voorziening'  is een speciale maatregel zolang het bezwaar of beroep nog in behandeling is. Bijvoorbeeld uitstel van het kappen van de boom totdat er een beslissing is op het bezwaar of beroep.

Procedure`
Het college laat weten: ‘Omdat er in Altena een grote behoefte is aan (tiny) houses, beraden wij ons op manieren die de bouw van deze tijdelijke flexwoningen toch mogelijk maken.’

De huidige procedure voor het verlenen van de vergunning voor het plaatsen van twaalf tiny houses aan het Hoekje 3a te Almkerk wordt dan ook beëindigd.
Er wordt een nieuwe aanvraag gedaan voor elf  tiny houses als experiment onder de zogeheten Crisis- en herstelwet. De gemeente gaat hiervoor de Crisis- en herstelwetstatus aanvragen.

Tiny Altena
Vereniging Tiny Altena wil graag een locatie ontwikkelen voor de bouw van tiny houses. De initiatiefnemers, allemaal afkomstig uit of woonachtig in Altena, maakten een ontwerp voor het Hoekje. Het perceel aan het Hoekje huurt de gemeente voor langere tijd.

Zie ook:

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.