maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Een tree tag is een infobord met interessante info.

 Tien bomen in Altena krijgen TreeTag

13 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Tien belangrijke bomen in Altena krijgen een informatiebordje, een zogeheten Tree Tag. Deze geeft inzicht in de waarde van bomen.

De Hollandse Linde aan de Koepoorstraat in Woudrichem is de eerste van tien bomen in Altena met een TreeTag. Wie dit informatiebordje leest, weet hoeveel koolstof de boom opslaat (genoeg voor twee retourvluchten van Amsterdam naar New York, hoeveel water de boom opneemt (gelijk aan 271 keer douchen) en de zuurstofproductie (genoeg voor 28 personen per dag).

Bewustwording
“De TreeTags zijn bedoeld om mensen nog meer bewust te maken van het belang van bomen”, vertelt wethouder Roland van Vugt. “Bomen geven kleur en vorm aan onze buitenruimte. Met deze bordjes laten we zien hoe bomen bijdragen aan het milieu en onze gezondheid.” (Tekst loopt door onder de foto.)Software
Met speciale software wordt de financiële en maatschappelijke waarde berekend die een of meerdere bomen leveren aan hun omgeving. Zoals regenwater vasthouden, zuurstof leveren, de temperatuur aangenaam houden en luchtvervuiling afvangen. In meerdere gemeenten wordt met deze actie aandacht gevraagd voor het belang van bomen.

Meer bomen
Naast de linde in Woudrichem komen er bordjes bij een plataan in Almkerk, een paardenkastanje in Babyloniënbroek, een beuk in Drongelen, een vleugelnoot in Dussen, een els in Eethen, een zilverlinde in Meeuwen, een Canadese populier in Sleeuwijk, een haagbeuk in Uitwijk en een paardenkastanje in Wijk en Aalburg. 

Opvallen
Deze bomen zijn gekozen omdat ze opvallen en op plekken staan waar veel mensen langskomen. De bomen en hun waarde zijn ook HIER te bekijken.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.