vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Tickets Riveer duurder door stijgende dieselprijzen

11 november 2022 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Veerdienst Riveer verhoogt vanaf maandag 21 november 2022 de prijzen voor tickets. De dienst geeft aan dat het nodig is vanwege stijgende (brandstof)prijzen. Tegelijk wordt de tariefstructuur voor de autoveren vereenvoudigd en komt op alle veren een ruimere keuze in voordelige meerrittenkaarten.

De tarieven gingen in 2019 voor het laatst omhoog en worden nu verhoogd in verband met de forse kostenstijgingen. Boosdoener is de dieselprijs. Met de verhoging blijft Riveer binnen de marktconforme prijzen voor een veerdienst met een vergelijkbaar kwaliteitsniveau. Maar deze stijging is niet de laatste. Met ingang van 1 april 2023 worden de vervoersbewijzen verhoogd met het jaarlijkse prijsindexcijfer.

Vereenvoudiging
Op de autoveren Brakel-Herwijnen en Aalst-Veen gelden nu meer dan tien verschillende tarieven voor enkele reizen. Voor veel reizigers leidt dit tot verwarring bij de aankoop van tickets. Door een nieuwe tariefstructuur gaat dit aantal vanaf 21 november naar beneden naar maximaal vijf tariefgroepen. Dit betekent bijvoorbeeld dat motoren, auto’s en auto’s met aanhanger hetzelfde tarief gaan betalen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Aalst Brakel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.