donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

Madeleine Matzer zoekt antwoorden op vele vragen.

Theaterstuk rond dementie geeft antwoorden op vragen

20 september 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - In ’t Wapen van Emmickhoven vond maanda*avond (19-9) een bijzondere avond plaats. Alzheimer Café Altena gaf de mogelijkheid aan 130 mantelzorgers, zorgprofessionals en geïnteresseerden om de theatervoorstelling "Je kunt me gerust een geheim vertellen" bij te wonen. Het werd een indrukwekkende, interactieve avond.

In het theaterstuk gaat Madeleine Matzer op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie. Actrice Juul Vrijdag speelde zowel de rol van de dementerende moeder als die van de zoekende dochter.

Belevingswereld
Het theaterstuk met interactieve workshop gaf alle partijen belangrijke inzichten, handvatten en omgangsvormen die aansluiten bij de belevingswereld van mensen met dementie. Het theaterstuk was voor velen een teken van herkenning: ‘We vonden het een hele mooie en ontroerende avond’. ‘Mijn vrouw en ik herkenden veel van wat wij hebben meegemaakt met onze moeder’, waren zo een aantal reacties.

Alzheimer Café
Het Alzheimer Café vindt elke derde maandag van de maand plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur in ’t Wapen van Emmickhoven aan de Brugdam 5 in Almkerk. Tijdens deze avonden komen steeds wisselende onderwerpen aan bod rond dementie. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Foto Alzheimer Café Altena.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.