vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Tekeningen Bertus Vos terug in Werkendam

14 oktober 2022 (door Redactie)

WERKENDAM - De tekeningen, of beter gezegd, het hele archief, van Bertus Vos (1881-1955) is sinds zaterdag (9-10) terug in Werkendam. Een heugelijk feit. Voorzitter Jacco Damen van de Historische Vereniging Werkendam en de Werken c.a. nam de nalatenschap dan ook met plezier in ontvangst uit handen van Karel en Lia Kloosterziel, nabestaanden en bewaarders van het archief. 

Bertus Vos was onderwijzer op de Rehobothschool van februari 1902 tot 5 juni 1941. Hij had een bijzonder talent voor tekenen en schilderen. Zijn omvangrijke oeuvre bestaat uit tekeningen van Werkendam en omgeving, maar ook landschappen en studies van stillevens zijn allemaal bewaard gebleven. 

Enthousiast
Familie Kloosterziel is blij dat de vereniging enthousiast reageerde. Evenals Damen, zijn ook Bas voor den Dag en Corine Koek, bij de overdracht aanwezig, 'blij en dankbaar' dat de vereniging het archief nu mag beheren.

Nieuwe expositie
In 2009 werd eerder al een expositie gehouden met een beperkt aantal tekeningen, een nieuwe tentoonstelling zit zeker in de planning. Aldus Historische Vereniging Werkendam.

Foto Historische Vereniging Werkendam.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.