zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

De opruimteams van Oerlemans Plastics staan startklaar voor de World Cleanup Day 2021 in Genderen (Noord-Brabant)

Teams Oerlemans Packaging Group ruimen ook zwerfafval

18 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

GENDEREN – Zaterdag 18 september ruimen wereldwijd duizenden mensen vrijwillig afval op openbare gebieden tijdens World Cleanup Day. Ook de bedrijven van de Oerlemans Packaging Group deden met verschillende teams mee. ‘Als producent van flexibele folies en verpakkingen leveren wij graag onze bijdrage aan dit mooie initiatief.’

Een grote groep medewerkers zette zich in voor World Cleanup Day door zwerfvuil op te ruimen. Dit deed men met een speciale app om het opgeraapte zwerfvuil wetenschappelijk in kaart te brengen. De medewerkers van de Oerlemans-locaties in Genderen, Giessen, Goor, Hillegom en Oosterwolde ruimden met verschillende teams buitenterreinen, wegbermen en een busstation op.

Geen zwerfafval
“Laten we er met samen voor zorgen dat dat er geen zwerfafval ontstaat en onze verantwoording nemen”, motiveert Rob Verhagen, sustainability director van Oerlemans Packaging Group (foto rechts). “Ik ben er trots op dat er door heel Nederland zoveel mensen in  touw zijn om zwerfafval op te ruimen en dat we samen met onze collega’s daar aan bijdragen.”

Wetenschappelijk onderzoek
Wereldwijd wordt op World Cleanup Day niet alleen ingezameld, maar ook worden alle gevonden artikelen gescand en in kaart gebracht. Met die informatie wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dat onderzoek is essentieel om nieuwe oplossingen tegen zwerfvuil te vinden.

Succes
In 2020 was World Cleanup Day een success; ruim 40.000 Nederlanders hebben zich in 2.500 verschillende schoonmaakacties ingezet voor een schonere planeet. De meest aangetroffen zwerfafval soorten waren Red Bull-blikjes, Marlboro sigaretten en MacDonalds-verpakkingen.

Foto Oerlemans Packaging Group
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.