woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Drie partijen ondertekenden het Taalakkoord.

Taalakkoord wil laaggeletterdheid in Altena aanpakken

6 december 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Donderdag (1-12) ondertekenden gemeente Altena, Bibliotheek Altena en Da Vinci College het zogenaamde "Taalakkoord voor aanpak van laaggeletterdheid".

Het Taalakkoord is een leidraad om laaggeletterden te herkennen en te helpen bij het verder ontwikkelen van basisvaardigheden. Moeite met lezen, schrijven, het gebruiken van de computer en rekenen brengt op zichzelf al de nodige uitdagingen met zich mee. Dit heeft directe gevolgen voor de laaggeletterde én voor de samenleving.

Wethouder Wendy van Ooijen: 'Het is onze missie om laaggeletterden de kansen te bieden die ze verdienen door hun basisvaardigheden te verhogen. Dit doen we enerzijds door actief de doelgroep te benaderen, anderzijds door professionals in de gemeente te ondersteunen in alert te zijn op signalen van laaggeletterdheid. We hopen dan ook dat ook andere organisaties binnen Altena aansluiten bij het Taalakkoord.'

Laaggeletterdheid
Er wordt van laaggeletterdheid gesproken als iemand grote moeite heeft met lezen, schrijven, het gebruiken van de computer en/of rekenen en het begrijpen en toepassen van informatie. Laaggeletterden ondervinden door hun beperkte vaardigheden regelmatig drempels om aan de eisen van onze complexe samenleving te voldoen. Zowel tijdens het dagelijkse- als werkzame leven. Laaggeletterdheid is iets anders dan analfabetisme. Analfabetisme betekent niet kunnen lezen en schrijven.

Inloop
Iedere woensdag- en vrijdag van 10.00-12.00 uur is er een inloopspreekuur voor laaggeletterden in de bibliotheek in Woudrichem.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.