maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Het gigantische jacht is op weg naar Harlingen.

Superjacht past net niet onder de Hedelse spoorbrug - UPDATE -

8 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

HEDEL - HEUSDEN: De Galactica, een superjacht van 80 meter, bleek zaterdagmorgen (8-1) niet te passen onder de spoorbrug bij Hedel. De waterstand was net te hoog. Het drijvend gevaarte moest daarom op de Maas keren. Er wordt bij een lagere waterstand nog een poging gedaan.

Het 100 miljoen kostende superjacht, het snelste in zijn klasse, was diezelfde morgen vertrokken vanaf de werf in Oss, bij Heesen Yachts. Met een lengte van 80,07 meter, een volume van 1.700 GT en een topsnelheid van 29 knopen (55 kilometer) is Galactica het grootste aluminium motorjacht met conventionele schroefaandrijving. 
 
Kristalglas
Verder heeft het jacht een helikopterplatform, dat ook kan dienen als outdoor cinema. Een lift van kristalglas verbindt het benedendek met het zonnedek. Het zeven meter lange zwembad is voorzien van tegenstroomjets, een waterval en een glazen bodem. Om maar wat te noemen ...

Harlingen
Het gigantische pleziervaartuig is onderweg naar Harlingen waar het wordt afgebouwd. Van Der Wees Watertransport, de vervoerder, liet in de media weten: 'Als het water zakt, kunnen wij het weer gaan proberen.'

UPDATE - Heusden
Het superjacht passeerde maandagmorgen (10-9) de Hedelse brug. Dat karwei bleek geklaard. Maar er doemde een ander obstakel op, de brug op bij Heusden. En ook daar paste het nét niet. Er wordt  nu gewacht op het afvallende water, dat zou 25 centimeter schelen.

UPDATE2
Maandagavond lukte de poging wel. Het waterpeil onder de brug was zo'n 25 centimeter lager dan maandagmorgen. Rond 20:30 werd de succesvolle poging ingezet. Het jacht gaat verder naar Dordrecht.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.