zaterdag 30 september 2023

Alles over Altena

De kanjers van de vereniging.

Mooie successen op ‘Brabantse’ voor Biesboschzwemmers

23 januari 2023 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen stonden  dit jaar enkel korte zwemnummers op het programma. Namens de Biesboschzwemmers kwamen Lars de Kooter en Jansje de Ridder aan de start. De zwemmers behaalden mooie resultaten.

Lars zwom de 50 en 100 meter vlinder-, school- en vrije slag en ook nog de 100 wisselslag. Hij nam het ook op tegen jongens van een jaar ouder. Op de eerste dag verraste de Biesboschzwemmer met een zilveren medaille op de 100 schoolslag in zijn tweede ooit. Een dag later verraste Lars opnieuw en deze keer op de 50 schoolslag. Lars stond als zesde ingeschreven, maar wist derde te worden in een dik persoonlijk record. Daarnaast verbeterde hij zijn eigen clubrecord en met zijn tijd behoort hij tot de tien snelste heren van de Biesboschzwemmers op de 50 schoolslag.

Verbetering
Jansje had zich geplaatst op de 50 en 100 vrije slag en op beide nummers zwom ze sterke races die resulteerden in ruime verbeteringen. Op de kortste afstand was Jansje ruim een halve seconde sneller dan ooit en op de dubbele afstand haalde ze bijna twee seconden van haar tijd af. Op dit nummer behaalde ze ook haar hoogste klassering.

Huldiging
Aan het begin van de tweede dag werden diverse officials gehuldigd omdat zij al minimaal tien jaar ervoor zorgen dat wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Namens de Biesboschzwemmers kregen Dick Burghout en Heidi Huisman een speldje met oorkonde uitgereikt.

Foto De Biesboschzwemmers.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.