woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Op 24 en 25 mei vindt de Omloop van de Biesbosch.

Strijd tegen de elementen van de Biesbosch

15 april 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - Ouderwets buffelen door weer en wind in de Biesbosch. Zaterdag 25 mei staat de Omloop van de Biesbosch op de wieleragenda. Vrijdag 24 mei staat voor de derde keer de 10km én dit jaar voor het eerst de 5km op het programma, de hardloopwedstrijd in samenwerking met Altena Road Runners.

Omloop van de Biesbosch
Zaterdag 25 mei organiseren ‘De Groenen’ de welbekende Omloop van de Biesbosch. Een pittige wielerwedstrijd, dwars door de Biesbosch, een strijd tegen de elementen. Er valt in verschillende categorieën te starten.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op omloopvandebiesbosch.nl. Ook toeschouwers zijn meer dan welkom in het groene dorp voor een hapje en drankje.

Rennen
Om nog meer sportievelingen te laten genieten van de elementen én prachtige natuur van de Biesbosch, wordt in samenwerking met de Altena Road Runners, weer een hardloopwedstrijd georganiseerd. De 5km of 10 km van de wedstrijd volgt hetzelfde parcours als de renners een dag later doen. Via de website is er voor de verschillende categorieën de mogelijkheid tot inschrijven.

Biesbosch Buffel Challenge
Ben je geen wedstrijdrenner, maar ga je een beetje uitdaging niet uit de weg? Doe dan mee aan de Biesbosch Buffel Challenge. Dit is een individuele challenge waarbij je rijdt op het wedstrijdparcours. Je doet mee tussen 7 en 20 mei op een tijdstip dat het jou schikt. De beste buffels staan 25 mei op het podium.

Meebuffelen
Van dinsdag 7 tot en met maandag 20 mei rijd je de challenge op het wedstrijdparcours. Je prestatie registreer je op Strava met de vermelding “Buffel Challenge”. Hierdoor word je challenge opgeslagen en in de uitslagenlijst gezet. Het parcours is op het Strava segment “De Grote Groene Uitdaging”. Eén ronde is ruim 9 km. Waarbij je twee (Startlicentie) of vier (Amateurs) ronden kunt rijden.

Bij alle categorieën is een aparte uitslag voor dames en heren. Prijs voor de plaatsen 1 tot en met 3 én uiteraard eeuwige roem. Check de website voor meer informatie.

Vragen
Wie na het checken van de website toch nog een vraag heeft, stuurt een e-mail naar omloopvandebiesbosch@gmail.com

Foto Omloop van de Biesbosch.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.