maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Werkendam heeft een historische binding met schepen.

Straatnamen nieuwbouw Werkendam historische scheepstypes

10 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - In Werkendam worden in het uitbreidingsplan Achter de Schans de komende jaren zo'n 300 woningen gebouwd. Inmiddels zijn de straatnamen ook bekend die onder meer gekoppeld zijn aan scheepstypen en daarmee aan het maritieme erfgoed van Werkendam.

Vijftien straten in dit plan krijgen namen van scheepstypen. Dit zijn: ‘Boeier’, ‘Damschuit, ‘Kempenaar’, ‘Klipper’, ‘Kromsteven’, ‘Rietaak’, ‘Rijnaak’, ‘Spits’, ‘Steilsteven’, ‘Stevenaak’, ‘Stoomveer’, ‘Trekschuit’, ‘Waalschokker’, ‘Zalmschouw’ en ‘Zandaak’.

Historische binding
Met deze scheepstypen is een historische, lokale binding. Werkendam Maritime Industries (WMI) en de Werkendamse afdeling van schippersvereniging Schuttevaer dachten mee over de namen.

Boerderij
De straat en het pad in de buurt met enkele boerderij- en schuurwoningen, krijgen de namen ‘Aan de Dijk’ en ‘Schanspaadje’.

Wijk en Aalburg
In het uitbreidingsplan Kerkverreweide II fase 2 in Wijk en Aalburg worden meerdere woningen gebouwd. Het thema voor de naamgeving aan de vijf straten in dit plan is ‘Watervogels’. De nieuwe wijk wordt namelijk omringd door water. De straten krijgen de namen ‘Watervogels’, ‘Knobbelzwaan’, ‘Kuifeend’, ‘Gans’ en ‘Fuut’.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.