zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Stichting Reanimatie Altena coördineert AED-netwerk in Altena

15 november 2022 (door Redactie)

ALTENA - Op 24 november 2021 is aan de gemeenteraad een eenduidig beleid gepresenteerd voor de instandhouding van een goed functionerend AED-netwerk in de gemeente Altena. Dit om zo adequaat en snel mogelijk hulp te kunnen bieden aan inwoners die getroffen worden door een hartstilstand.

Sinds dit jaar is de Stichting Reanimatie Altena de coördinator voor het AED-netwerk en contactpersoon voor betrokkenen. Met inzet van de vrijwilligerswerkgroep AED, bewaakt de stichting het overzicht en het benodigde onderhoud en vervanging van alle AED’s in Altena. In opdracht van de stichting vinden noodzakelijke onderhouds- of vervangingswerkzaamheden plaats.

Overeenkomst
“Al deze afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Stichting Reanimatie Altena. De samenwerkingsovereenkomst definieert de activiteiten, rollen en taken van de gemeente en de stichting. Het AED-netwerk past mooi bij een Vitaal Altena”, aldus wethouder Gezondheid Shah Sheikkariem.

Ondertekening
Vrijdag (11-11) werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouder Sheikkariem, Henk Brouwer (voorzitter stichting) en Ria van der Linden (penningmeester). Dit gebeurde in het paviljoen van tennisvereniging Woudrichem in het bijzijn van verschillende vrijwillgers. Bijzonder detail: De Woerkumse tennisvereniging verplaatste onlangs hun AED-apparaat van binnen naar buiten, zodat deze nu voor algemeen gebruik ingezet kan worden. 

Foto Gemeente Altena.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.