dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Jade Groeneveld, Harry Cornet, Marjo Goelema en Lars de Kooter.

Sterk en solide zwemweekend voor Biesboschzwemmers

19 december 2022 (door Redactie)

ALTENA - In Andel organiseerde de Biesboschzwemmers zelf de clubkampioenschappen. Daarnaast kwam kwam Lars de Kooter aan de start van de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag. Tijdens beide wedstrijden, de laatste wedstrijden in 2022, werd goed gepresteerd.

In Andel wist Lars de Kooter als enige zijn titel te prolongeren en hij deed dit bij de senioren. Hij zwom een nieuw persoonlijk record op de 100 vlinderslag en mede daardoor wist hij Rik Vink en Rens Lisman voor te blijven. Rik zwom twee persoonlijke records en voor Rens was er een tijdsverbetering op de 100 wisselslag. Bij de dames kon Mandy Swart haar titel van de vorige editie niet prolongeren. Jade Groeneveld was de beste net als in 2019 en zij wist Sanne van de Pol en Redine van Breugel voor te blijven. Mandy wist uiteindelijk toch nog vierde te worden.

Masters
Bij de masters konden de vorige winnaars hun titel niet verdedigen. Paul Wijnja moest ’s morgens afmelden omdat hij niet fit was en Annette Wijnja is herstellende van een blessure. Bij de dames was de deelname met drie deelnemers niet groot. Marjo Goelema wist Sabrina Boekhout en Neel Gielen voor te blijven ondanks dat ze niet fit was. Bij de heren was de deelname met 13 zwemmers een stuk groter. Harry Cornet wist de winst te pakken en bleef Robin Iking en Erik Drewes voor. In 2017 en 2019 was Harry ook al de beste geweest.

Jongsten
Bij de jongste zwemmers kwamen drie zwemsters aan de start, maar zij maakten het wel spannend. Het verschil tussen de eerste en derde zwemster was een seconde. De gezwommen tijden worden opgeteld en zodoende wordt de winnaar bekend en deze keer was Ise Vink de beste. Rivka Jetten en Danée Klop moesten genoegen nemen met respectievelijk het zilver en brons. Bij de 8 en 9-jarigen wist Femke van den Oven alle drie de afstanden te winnen en dus was zij de beste. Zij bleef Marley Spijker en Romy van Goor voor. Bij de jongens was Jesse Drewes de snelste en moesten Cil de Vries, tweede, en Björn Hoogerwerf, derde, genoegen nemen met de overige twee plaatsen. De laatste categorie, de 10 en 11-jarigen zwommen 100 wisselslag en twee keer een 50 meter nummer en bij de meisjes was Amy de Kooter de beste en zij bleef Shanya Muilenburg en Silke Jette voor. Bij de jongens was Wessel van Wijk de beste en bleef hij debutant Kyran Verbeek voor.

Solide 1500
Een dag na de clubkampioenschappen dook Lars de Kooter opnieuw het water in. Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag zwom hij de 1500m vrije slag. Lars had zich medio november weten te plaatsen voor het langste zwemnummer tijdens een kampioenschap en de inzet was om deze tijd te verbeteren. Vanaf het begin zat Lars in de buurt van de tussentijden, maar hij wist niet sneller te gaan dan zijn inschrijftijd. Uiteindelijk was Lars minder dan twee seconden langzamer en dit stemde hem toch tevreden, want hij merkte wel dat hij een dag eerder al drie afstanden gezwommen had.

Foto Pieter Vink.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.