vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Stemhulp helpt kiezer makkelijk positie te bepalen

2 maart 2022 (door Redactie)

ALTENA - Om de inwoners van de gemeente Altena te helpen bij het maken van hun stemkeuze is een stemwijzer beschikaar: MijnStem. Met stellingen over lokale thema’s krijgt de deelnemer snel inzicht in partijstandpunten.

De acht partijen op de kieslijst positioneerden zichzelf op de stellingen én lichtten hun standpunten aan de kiezer toe. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen. Juist dan weten inwoners wat er te kiezen valt. 

Makkelijker invullen
MijnStem nodigt kiezers én partijen uit nuancering aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de stellingen bepaalt de kiezer met een schuifbalk zijn eigen positie. Bovendien kan de kiezer zich per stelling oriënteren op de standpunten van de partijen. Na het invullen ziet de kiezer met welke partijen hij de meeste overeenstemming heeft door de relatieve afstand tussen de eigen positionering en die van de partijen te meten. Deze methode levert goed inzicht in de verschillen tussen partijen op.

Stemhulp favoriete informatiebron
De helft van de mensen die gaat stemmen maakt gebruik van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen.

De stemhulp is te bereiken via www.MijnStem.nl/Altena

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.