donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Je grond beschikbaar stellen voor microwoningen en een extra zakcentje verdienen

28 maart 2023 (door Redactie)

ALTENA - Er is een enorme wooncrisis in ons land waardoor het voor veel mensen lastig is om een thuis te vinden. Torenhoge prijzen, een woningtekort en geen plek om te bouwen. Dat huizentekort loopt de komende jaren alleen maar verder op, zo verwachten deskundigen. Tegelijkertijd komen veel andere mensen nauwelijks rond door de hoge energierekening en de oplopende inflatie. Alles bij elkaar is dat best lastig te noemen. Want iedereen wil immers graag prettig, gezond en betaalbaar wonen.

In plaats van toe te kijken, komt Microwoning.com met een sociaal initiatief waarin samen met particulieren binnen de gemeente Altena wordt gewerkt aan een eerlijke oplossing waar iedereen profijt van heeft. Microwoning is een sociaal en maatschappelijk betrokken initiatief om het woningtekort aan te pakken. ‘Wij helpen particulieren hun steentje bij te dragen aan de samenleving, door hun grond beschikbaar te stellen voor een ander. Zo helpen we mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar thuis. Een uitdaging die we samen aangaan als oplossing voor een stevig maatschappelijk probleem.’

Zakcentje verdienen
Als grondeigenaar kan jij nu iemand helpen met de grond rondom jouw huis en daar een zakcentje mee verdienen. Heb je bijvoorbeeld een stukje tuin over, waar je nauwelijks komt? Of heb je een groter stuk grond geërfd, waar je nu nog niets mee doet? Dan kun je daar iemand op laten wonen.

Het is heel simpel
Als particulier stel je een stukje grond beschikbaar. Microwoning.com zet daar één of meerdere kleine woningen op van 22m2 of 30m2. Samen kiezen we een geschikte huurder. Als particulier ontvang je een compensatie. Microwoning regelt alles wat er nodig is om iemand op jouw stukje grond te laten wonen, zoals de financiële investering, de vergunningen, het bouwrijp maken van de grond en het contact met de huurder.

Almkerk
In Almkerk heeft de eerste particulier zich al gemeld en is de vergunningsaanvraag reeds in gang gezet. Ronald van Drunen is meer dan tevreden: “ik ben blij mijn ongebruikte stuk grond nuttig te kunnen inzetten. Het extra zakcentje is mooi meegenomen, maar geen hoofdreden. Maar eerlijk is eerlijk: het leven is er niet goedkoper op geworden.”

Reageren
Ben jij een particulier met een stukje grond over? Kijk dan voor meer informatie op Microwoning.com of neem direct contact op via e-mail: info@microwoning.com. Bellen kan ook: 085 - 130 41 42.
We maken kennis op locatie en bespreken dan de mogelijkheden. Wanneer het verhaal je bevalt, maken we nadere afspraken zodat Microwoning.com voor je aan de slag kan. Zo lossen we met elkaar het woningtekort op!

Foto aangeleverd.

Lees meer over:

Altena Almkerk Microwoning
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.