maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Milieustation Giessen gaat als eerste op de schop.

Kortere wachttijden op vernieuwde milieustations

22 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Wethouder Roland van Vugt gaf dinsdag (21-12) het startsein voor de verbouwing van de milieustations in Giessen en Werkendam De locaties krijgen een nieuwe indeling. Door het anders inrichten van het terrein worden de wachtrijen verkort en daarmee de dienstverlening verbeterd.

Veel inwoners uit Altena maken gebruik van de twee milieustations. In een enquête in 2020 gaven mensen aan de wachttijden vaak te lang te vinden. Eerder verruimde de gemeente al de openingstijden, onder andere met een avondopstelling. Nu is het tijd voor een volgende stap om de service op de milieustations te verbeteren. Door twee routes, een gratis en een betaalde, verbetert de doorstroming zo verwacht de gemeente.

Wethouder Roland van Vugt: “De inwoners van Altena doen heel goed aan afvalscheiding. Wij willen onze inwoners maximaal faciliteren om hun afval gescheiden in te leveren. Na de verbouwing kunnen mensen vlotter over het milieustation.”

Tijdelijk dicht

Voor een aantal flinke ingrepen moeten de milieustations tijdelijk dicht. Voor Giessen is dit naar verwachting vanaf half januari. De precieze datum volgt nog. Tijdens de uren dat het milieustation in Giessen normaal gesproken open zou zijn, is het station in Werkendam extra open. Ook kan groenafval dan vaker gebracht worden naar Verschoor in Almkerk.

Na de verbouwing in Giessen volgt Werkendam. Omdat de herinrichting daar minder ingrijpend is, hoeft het milieustation in Werkendam waarschijnlijk niet dicht, of minder lang.

Betaalzuil
Na de verbouwing hebben beide milieustations drie ingangen; een voor tuinafval, een voor gratis afvalstromen en een voor het betaalde deel. Betaald afval afrekenen kan vanaf dan aan een betaalzuil.

Foto @Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

Werkendam Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.