maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Ouderen blijven door inzet van vrijwilligers mobiel en actief.

Start Automaatje uitgesteld naar voorjaar 2022

29 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Vanwege het moeten aantrekken van een projectleider en voldoende vrijwilligers, verschuift de geplande start van het ANWB initiatief “Automaatje” van 1 januari 2022 naar voorjaar 2022. Dit initiatief zorgt, door de inzet van vrijwilligers, dat ouderen die minder mobiel zijn mobiel en actief blijven.

Trema Welzijn startte onlangs met de werving van een projecttrekker Automaatje. Deze zal vervolgens de diverse activiteiten als de werving van vrijwilligers, het neerzetten van een organisatiestructuur en potentiële reizigers informeren oppakken. Om die reden is de toegezegde startdatum van Automaatje per 1 januari 2022 niet haalbaar. Trema geeft aan wordt dat Automaatje eind voorjaar 2022 daadwerkelijk van start kan gaan er vanuit gaande dat voldoende vrijwilligers aangetrokken zijn.

Juiste moment
Zowel Trema alsook het college betreuren het noodgedwongen uitstel van de start van Automaatje. 'Overigens vormen het hoge aantal besmettingen, de daarmee samenhangende Coronamaatregelen en de aanstaande decembermaand niet het juiste moment om vrijwilligers (voor een groot deel 65 plussers) te werven.' Aldus het college in een reactie aan de gemeenteraad.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena Automaatje
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.