vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Wie wil er nou niet even stampen …?

Stampen tijdens de Sneak Peek op Altena College

17 november 2022 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Leerlingen van groep 8 die samen met conrector Hilde van Haaften een exclusief rondje maken door het Altena College. Het is het concept van een 'superleuke' activiteit voor leerlingen die een Sneak Peek willen van hun leven als brugklasser.

Tijdens de rondleiding vertelt Van Haaften allerlei leuke weetjes en laat zij de achtstegroepers alle hoekjes van de school zien.

Stampen
‘Zullen we hier even op de vloer stampen? Gewoon even om te horen hoe het klinkt als de betonnen vloer overgaat in de vloer van de semipermanente lokalen?’ Dat laten de leerlingen zich geen twee keer zeggen. De conrector lacht: ‘Nu vergeten ze niet meer waar ze de wiskundelokalen kunnen vinden.'

Ze laat basischoolleerlingen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met het schoolgebouw, de leerlingen en het team van medewerkers.

Lekke band
Tijdens de Sneak Peek komen de achtstegroepers van alles tegen. Van de conciërgeruimte - waar ze zelfs je lekke band plakken - tot de opslagruimte van robotica-onderdelen. Maar ook een kijkje in diverse lokalen zoals IT-Skills en Muziek met als afsluiter een blik op de atletiekbaan vanuit het aardrijkskundelokaal op de bovenverdieping. Voor Zoë een baan van herkenning: ‘Mijn trainer van Altena Road Runners vertelde dat de baan geweldig wordt!'

Foto Altena College.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.