vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Deelnemers regiofinale ronde 3.

Sportvereniging W.I.K. kijkt terug op zeer geslaagde turndag

21 april 2023 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - Maar liefst 270 turnsters van dertig verschillende clubs kwamen naar Wijk en Aalburg om hun finale wedstrijd te turnen. Sportvereniging W.I.K. had MFC d’Alburcht omgetoverd tot ware turnhal inclusief een grote vierkante wedstrijdvloer.  

De dag was verdeeld in drie rondes. Per ronde waren er zo’n zestig tot tachtig sporters actief. Zij turnden een meerkamp op de toestellen sprong, vloer, brug en balk. Maar liefst veertien selectieleden van Sportvereniging W.I.K. hadden zich geplaatst voor deze finale. Extra leuk dus dat deze turnwedstrijd plaatsvond in ‘eigen huis’. De tribunes waren goed gevuld met ook veel publiek uit Wijk en Aalburg om de Wikkers aan te moedigen.

Ochtendronde
Tot haar grote verrassing mocht Esmee van Bergeijk het goud in ontvangst nemen van burgemeester Lichtenberg. Voor haar extra bijzonder omdat zij na een pauze toch besloot om het turnen weer op te pakken omdat ze het zo miste. Knap dus om dan het hoogste podium te behalen en regiokampioen te worden.

In diezelfde ochtendronde en niveau (supplement G junior) turnden ook Anne van Rijswijk haar finalewedstrijd. De wedstrijd verliep iets anders dan gehoopt maar met haar fraaie sprongen behaalde ze wel het derde punt op het toestel sprong. Ze werd uiteindelijk twaalfde.

Sarissa Smulders stond als reserve op de lijst en mocht alsnog deelnemen aan de wedstrijd. Ze behaalde knap het zesde punt op het toestel balk. Ze eindigde als zestiende in het klassement.
Een gemixt team Fenna Groeneveld mocht met haar haar mix team ook in de ochtendronde turnen. Met de meiden van Inion Heusden en Samensprong Prinsenbeek was het erg gezellig én ook spannend. Ze turnden netjes en behaalden een knappe zevende plek in een deelnemersveld van zestien teams.

Ronde 2
Hailey, Jasmijn, Jhanna, Lieke, Liva en Naomi hadden zich ook als team geplaatst voor de finale. Zij konden het niet geloven toen de speaker vertelde dat zij de eerste plek hadden behaald want de concurrentie van de andere teams was groot. Ontzettend blij en verrast beklommen ze het podium en namen hun gouden plak én beker in ontvangst.

En nog een medaille
Het was nog even spannend of Yara Thur mee kon doen aan de finalewedstrijd omdat zij haar teen flink had bezeerd. Maar een finale laat je niet zomaar aan je voorbijgaan en ze besloot ervoor te gaan. Ze turnde een mooie wedstrijd in niveau 6 pupil 2 en op het toestel brug behaalde ze zelfs het derde punt! Yara eindigde in een sterk deelnemersveld als 11e.
Yara Bouman had zich ook geplaatst voor de finale net als Mirthe en Tess, supplement H jeugd. Zij turnen alle drie een goede wedstrijd. Mirthe behaalde op vloer het tweede punt. Tess turnde voor het eerst een arabier salto op vloer. Yara haar meerkamp bleek goed voor een derde plek! Tess werd negende en Mirthe dertiende.

Foto W.I.K.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.