maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

De aanhouding gebeurde met getrokken wapen.

Spookrijder crasht bij achtervolging, 3 verdachten aangehouden

7 augustus 2022 (door Redactie)

NIEUWENDIJK - Na een politieachtervolging op de A27 ter hoogte van Nieuwendijk, is zondagochtend (7-8) een voertuig gecrasht. Hierbij vielen twee gewonden en werden drie aanhoudingen verricht. Zo laat de politie weten.

Rond 06.00 uur kreeg politie een melding van een achtervolging. Het voertuig viel op de A2 al op door de hoge snelheid. Agenten van de eenheid Rotterdam wilden het voertuig in Hank controleren, na een korte stop ging de bestuurder er echter met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet. Het voertuig reed met hoge snelheid op de A27 tegen het verkeer in en crashte uiteindelijk in een bocht bij Nieuwendijk.

Aanhouding
In het voertuig zaten drie verdachten. Zij werden gesommeerd uit het voertuig te stappen waarbij agenten hun vuurwapen trokken. Er werd rekening gehouden dat de verdachten een wapen bij zich konden hebben.

Aangehouden werden een 30-jarige man uit Bergen op Zoom, en twee mannen (34 en 33)  man uit Schaerbeek, België.

Een van hen werd rechtstreeks naar het ziekenhuis gebracht, de andere twee werden opgeborgen in een politiecel.

Explosieven
Omdat ook het vermoeden bestond dat er explosieven in de auto konden liggen, ging ook de Explosieven Opruimingsdienst ter plaatse. Zij controleerden het voertuig, maar vonden niets. Het voertuig is door een bergingsbedrijf weggetakeld en wordt verder onderzocht. De A27 was enige tijd afgesloten voor onderzoek.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.