dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Altena

VosParts maakt van de nood een deugd.

Snelheidsremmer Middenweg roept (creatieve) reacties op -update-

16 juli 2021 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL - De snelheidsremmende maatregel in de Middenweg houdt de gemoederen bezig. Veel mensen begrijpen de wijze van plaatsing niet, zien ongelukken gebeuren, vinden het weggegooid geld. Op social media komt een keur aan reacties voorbij. Een creatieve ondernemer ziet juist kansen ...

Een greep: 'Het eerste paaltje is er al vanaf gereden denk ik, en heel veel sporen in de berm. En wat kost dit alles? Behalve gesloopte auto’s?'

En: 'Gister er langsgereden en gelijk maar een melding gedaan bij de gemeente. Dit is echt levensgevaarlijk. Bij daglicht kun je het zien maar in het donker echt niet. Zeker niet als de minipaaltjes die erop staan onder de modder zitten dan werkt de reflectie ook niet meer. Ook zal het gevaarlijker worden voor de fietsers want zoals je nu al kunt zien gaan er auto's door de berm en dus over het fietspad.'

Maar ook: 'Moeten er weer slachtoffers vallen daar kun je op wachten…Sterkte.'
En: 'Een grote shovel doet wonderen.'

Tot slot: 'Gemeente Altena, lees de reacties.'

Kansen
VosParts uit Veen reageert net even anders. De ondernemer doet aan omdenken en ziet juist kansen. Het bedrijf plaatste een bord bij de versmalling: 'Auto total loss? Koop onderdelen bij Vos!' Creatief. Beslist.

UPDATE

Andelnaren roepen elkaar op social media op een brief te sturen naar de gemeente over de ontstane 'onveilige' verkeerssituatie in de Middenweg. Naast het kenbaar maken van zorgen, het wijzen op de gevaren, sluit de brief af met een tweetal vragen:

Wij (ik) maken ons (maak mij) ernstig zorgen over de nieuw verkeerssituatie die is ontstaan na het plaatsen van betonblokken, een soort geleide blokken op de Middenweg (en andere plekken binnen Andel). 

Naast een verkeersremmend effect (dat overigens nog moet worden bewezen want het nodigt sommige automobilisten ook uit om er zo snel als mogelijk doorheen te racen) levert deze “voorziening” ook levensgevaarlijke situaties op. Vooral bij slecht zicht (zoals ’s avonds en bij regen en/of mist). De markeringspaaltjes op deze betonblokken lijken de doorgang te markeren. In mijn ogen suggereren ze (zeker bij slecht zicht) een bredere doorgang dan eigenlijk het geval is. Daarmee loop je een reëel gevaar om tegen deze betonblokken te rijden. 

Op grond van welke overwegingen is de gemeente Altena tot dit besluit gekomen? Welke verkeerstechnische specialisten/deskundigen zijn betrokken geweest bij de uiteindelijke keuze om deze betonblokken te plaatsen?

Foto VosParts.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!