vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Slot Loevestein zoekt vrijwilligers

8 juni 2022 (door BommelerwaardNet)

REGIO / POEDEROIJEN - Achter de geraniums zitten kan altijd nog, dacht John Lin (75). Hij is gastheer op misschien wel de allermooiste locatie van Nederland: Slot Loevestein. Deze is op zoek naar nieuwe gastheren- en vrouwen.

Lin: “Op een wel heel bijzondere manier maakte ik kennis met Slot Loevestein." Zijn zoon en zijn vrouw deden ruim tien jaar geleden mee aan het televisieprogramma De slag om Loevestein. De opzet was om via dit programma sollicitanten te selecteren waarbij de winnaars Kasteelheer en -Vrouwe zouden worden. Na het afleggen van diverse proeven van bekwaamheid, werden zoon- en vrouwlief de uitverkorenen. "Kort na hun benoeming kwam ik op Loevestein en werd ik  door hen al snel gebombardeerd tot vrijwilliger. Ik raakte besmet met het Loevesteinvirus en ben nog altijd actief als vrijwilliger.”

Functie
Als gastheer ontvangen Lin en zijn collega de bezoekers bij de entree van de vesting. Ze geven praktische informatie over wat er die dag te doen is, delen de verteltijden van de gidsen en beantwoorden vragen. "Ik doe dit met veel plezier op een aantal dagen per maand, waarbij ik zelf kan kiezen welke dagen mij het beste uitkomen. Afhankelijk van het seizoen werken we meestal een dag in de week en in drukke periodes soms twee."

Interesse
Wie interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan, kan gerust een keertje komen kijken. "We  zoeken mannen en vrouwen die gastvrij en representatief zijn. Eigen vervoer is handig gezien de ligging. Wij willen je met veel plezier rondleiden en toelichten wat er bij komt kijken."

Naast gastvrouwen en gastheren is het slot ook op zoek naar vrijwillige veervrouwen en veermannen.

www.SlotLoevestein.nl

Foto Kim Balster.

Lees meer over:

Poederoijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.