vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Twaalf rollen met zijn vieren. YrroS! doet het.

Sleeuwijkse theatergroep Yrros! speelt 'Rainman'

9 maart 2022 (door Redactie)

SLEEUWIJK - Theatergroep YrroS! uit Sleeuwijk gaat de uitdaging weer aan. Nu het weer kan, gaan Lida, Jacky en Eric weer 'los' dit jaar met RAIN MAN, naar dé wereldberoemde film. Tom Manussen, vriend en medespeler, voegt zich opnieuw bij de groep.

Ze zijn blij dat ze weer mógen spelen. Het enthousiasme is groot: 'Wij hopen dat ons publiek nét zo enthousiast zal zijn om weer lekker van theater te komen genieten! We staan nu al te trappelen om in mei ons nieuwe theaterstuk te spelen.'

Verrassend
Op 6 mei is de premiere van RAIN MAN. Het is de eerste van zes voorstellingen met de Nederlandse vertaling van Jibbe Willems, gespeeld onder regie van Martine Werners. YrroS! is op dit moment met videograaf Astrid van der Velde keihard bezig om er een verrassend theaterstuk met filmeffecten van te maken. De Sleeuwijkse groep gaat de uitdaging niet uit de weg om met vier spelers maar liefst twaalf rollen neer te zetten.

De hoofdrollen zijn voor Eric Schopman in de huid van Dustin Hoffman (foto links voor) en voor Tom 'Cruise' Manussen. Lida Hagenaars tekent voor negen rollen, Jacky van der Vleuten (midden) completeert het spelerskwartet.

Filmprojectie
Na het succes van de jaarproductie 2019 ‘Heuvels van Blauw’ - dat werd opgevoerd op Fort Bakkerskil - koos de groep unaniem voor nóg een jaarproductie onder regie met Martine Werners. 'Het was even zoeken naar een geschikt script, totdat Martine ons vroeg of we open stonden voor ‘RAIN MAN’. YrroS!: 'Onze reactie was: "Je bedoelt van die film!? Met Dustin Hofman en Tom Cruise?”. “Ja, die!” Nou, als zij dat met ons aandurft, dan wij ook met haar!' Martine ontvouwde ook haar idee om deze theaterversie om een geheel eigen en verrassende wijze aan te pakken. Namelijk met vier spelers voor twaalf rollen én met filmprojectie. Meer verklappen we niet, kom het zelf maar bekijken, hoe gaaf dit wordt!'

De feiten
Speeldata 6 tot en met 12 mei Theater Peeriscoop in Gorinchem.
Info: YrrosTheater.com Kaarten reserveren: www.peeriscoop.nl

Foto Theatergroep YrroS!

Zie ook:

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.