maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Bezoekers waanden zich echt in de middeleeuwen.

Slag van Altena is een blijvertje

15 juli 2019 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - Het was het weekend van 13 en 14 juli precies een jaar geleden dat de Slag om Altena nagespeeld werd. Toen als onderdeel van Altena Bruist, een cultureel initiatief van de voormalige drie gemeenten om de nieuwe fusie te vieren. Inwoners die het event bezochten waanden zich terug in de middeleeuwen.

Onder de noemer van de oude middeleeuwse gemeente Altena werd er een groot middeleeuws festijn gespeeld op de plek van het voormalige Slot Altena. Het publiek kon daar zien hoe er in die tijd geleefd en gewerkt werd, mensen konden genieten van de verschillende paarden- en vogelshows en nog veel meer.

Tijdens het hoogtepunt werd ook de Slag om Altena nagespeeld, de belegering van Slot Altena in 1393, 625 jaar geleden. De reinactment-groepen leefden zich serieus in in hun rol. Het maakte de sensatie compleet, want een belevenis was het ....

Herhaling
Het festival was bedoeld als 'eenmalig' om redenen van de historie en de fusie van de drie voormalige gemeenten. Dankzij de overwegend positieve reacties van bezoekers en betrokkenen wordt De Slag van Altena ook volgend jaar, in 2020, herhaald. De datum wordt later bekendgemaakt.

Foto @Woudrichem.Net

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.