vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Oplichters in Werkendam succesvol met babbeltruc

14 augustus 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - Zondagavond (13-8) werden twee inwoners uit Werkendam geconfronteerd met een doortrapte babbeltruc. De politie waarschuwde eerder al voor soortgelijke babbeltrucs. Eén van de inwoners trapte in de 'gouden' smoes, de andere haakte af.

Oplichters doen zich voor als politiemedewerker en vertellen telefonisch dat ze met een buurtonderzoek bezig zijn rond (goud)diefstal. De beller vraagt of men goud in huis heeft. De behulpzame "politieman", lees crimineel, komt later aan de deur zodat mensen dat goud in "bewaring" kunnen geven.

Geld
In Werkendam werd deze truc zondagavond met succes toegepast. Eén van de gebelde inwoners vertrouwde het zaakje niet en brak het gesprek af. Een ander slachtoffer trapte wel in het verhaal van de oplichter. Hier werd een onbekend bedrag aan geld afhandig gemaakt.

Waarschuwen
De politie waarschuwt: ‘Agenten komen niet aan uw deur om geld op te halen om dit vervolgens veilig te stellen. Trap er niet in, maar verbreek de verbinding’, waarschuwt de politie. 

Alle inwoners van Altena worden dringend verzocht alert te blijven en familie (ouders, grootouders) te informeren over deze vorm van oplichting. ‘Vooral de ouderen zijn hierin vaak kwetsbaar, dus laten we elkaar waarschuwen’, herhaalt de politie.

Zie ook:

Lees meer over:

babbeltrucs Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.